Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani.
Prijava      Kazalo      Info      E-mail     ustvarjanje    zbirka predpisov    založba 

domovprodajni programtrgovinapovezave e-trgovina
Kompleti JUNIOR
Kompleti N BASIC
Kompleti ADVANCED
Kompleti PROFI
Kompleti COMPUTING
Kompleti PLUS
Študijski modeli
Nadomestni deli
Kompleti Fischer TiP
Niste prijavljeni uporabnik

Prijavi
Nov uporabnik

 

 

Konstrukcijski kompleti Fischertechnik

Konstrukcijski kompleti Fischertechnik omogočajo sestavljanje različnih modelov, ki realistično prikazujejo delovanje pravih strojev in naprav. Z uporabo različnih gradnikov, motorjev, senzorjev, luči, programske opreme in računalniškega nadzora se uporabnikom odpirajo povsem nove možnosti raziskovanja, načrtovanja in preizkušanja skonstruiranih naprav. Konstrukcijski kompleti Fischertechnik so zasnovani tako, da spodbujajo logično razmišljanje in pridobivanje osnovnega tehničnega znanja na neformalen in nezahteven način Gradniki iz prav vseh kompletov so med seboj združljivi zato jih lahko med seboj poljubno kombiniramo. Tako se z uporabo gradnikov iz različnih kompletov odpira cela paleta novih konstrukcijskih možnosti, pri zasnovi modelov pa omejitev skorajda ni več.

V pomoč pri konstruiranju in spoznavanju osupljivega sveta Fischertechnik vam bodo tudi izčrpna in lahko razumljiva slikovna navodila za sestavljanje. Za vse tiste, ki želite vedeti še več, so v kompletih PROFI in COMPUTING delovni priročniki, v katerih so številne osnovne informacije, naloge in pripadajoče rešitve.

Osnovo vseh konstrukcijskih kompletov Fischertechnik predstavlja osnovni gradnik Fischertechnik, ki ga lahko spajate na vseh 6 stranicah. Neglede na to, kako zapleteni postanejo modeli lahko vedno uporabite gradnike iz vseh kompletov Fischertechnik, ki jih imate.

Konstrukcijski kompleti Fischertechnik so razvrščeni v štiri stopnje zahtevnosti, ki se med seboj dopolnjujejo in nadgrajujejo. Vsak izmed kompletov omogoča stik z resnično tehnologijo in njeno spoznavanje med igro.

V svet Fischertechnik lahko vstopite kadarkoli, na poljubni stopnji zahtevnosti.

Vse našteto skupaj tvori logičen koncept, kjer eno ustreza drugemu, gradnik gradniku.

JUNIOR (od starosti 5 let dalje)
Zabavna igra s kompleti Fischertechnik se prične pri starosti 5 let. Rdeča serija Junior omogoča prve izkušnje s tehnologijo in z načinom, kako deluje. Osnovni cilj je učenje med igro in hiter uspeh pri sestavljanju.

BASIC + ADVANCED (od starosti 7 let dalje)
Sedemletniki razvijajo znanje in sposobnosti s pomočjo modre serije kompletov Fischertechnik. Modeli niso zgolj realistični in funkcijsko razumljivi temveč tudi dovolj robustni, da se otroci z njimi lahko igrajo.

PROFI (od starosti 10 let dalje)
Črna serija, ki je namenjena otrokom starim 9 let in več, omogoča bodočim tehnikom sestavljanje modelov, ki so zelo blizu resničnosti. Obravnavana področja, kot so mehanika, statika, pnevmatika, elektrotehnika in obnovljiva energija zagotavljajo izjemne izkušnje v svetu tehnologije.

COMPUTING (od starosti 12 let dalje)
Če imate radi svoj računalnik ga povežite s kompleti Fischertechnik. Otroci, stari 10 let in več lahko krmilijo modele s pomočjo računalnika in grafične programske opreme, ki je zelo preprosta za uporabo. Ne potrebujejo veliko časa, da doživijo uspeh.

PLUS (dopolnilni kompleti)
Z dopolnilnimi kompleti Fischertechnik poskrbite za napajanje in nadzor modelov, ustvarite zvok, svetlobo in gibanje ter poskrbite za urejeno shranjevanje sestavnih delov.

ŠTUDIJSKI MODELI
Kompaktni delujoči modeli, ki so ob dobavi že sestavljeni, predstavljajo izvrsten študijski in demonstracijski pripomoček za izobraževanje, izpopolnjevanje in razvoj industrijske avtomatizacije.

NADOMESTNI DELI
Zato, da boste lahko konstrukcijske komplete Fischertechnik uporabljali kar najdle vam skupaj s podjetjem Fischertechnik nudimo možnost nakupa rezervnih delov, ki pomembno podaljšajo življensko dobo posameznega kompleta.

Konstrukcijski kompleti Fischertechnik in šola

Izobraževalni konstrukcijski kompleti Fischertechnik iz programa PROFI so posebej zasnovani za uporabo pri tehnični vzgoji in kot didaktični pripomoček pri naravoslovnih predmetih. Komplete lahko uporabite pri spoznavanju mehanike, statike, elektrotehnike, mehatronike (merjenje, krmiljenje, regulacija) in ekologije (pridobivanje čiste energije). V dodatno pomoč so tudi delovni priročniki in delovni listi. Za potrebe šol je bil razvit tudi dobro premišljen sistem shranjevanja, ki zagotavlja red in popolnost kompletov tudi pri vsakodnevni uporabi v šoli.

S pomočjo konstrukcijskih kompletov Fischertechnik je poučevanje mnogo bolj enostavno, obravnava snovi je mnogo bolj razumljiva, celotna razlaga pa poteka hitreje. Učenci si snov, predstavljeno z modeli naprav, ki jih srečujejo vsak dan, bolje predstavljajo in si jo lažje in hitreje zapomnijo. Tako so boljši tudi njihovi učni rezultati.

Seveda pa lahko komplete Fischertechnik uporabljate tudi v nižjih razredih (ob koncu prve triade in v drugi triadi), saj otroci pri sestavljanju konstrukcij pridobivajo ročne spretnosti, občutek za sistemsko in načrtovano delo in na igriv način vstopajo v svet tehnike in tehnologije.

 

 

www.antus.si   |   pravna obvestila   |   avtor   |   četrtek, 20.6.2024